Na veľa potravín si malé deti postupne musia zvykať. Niekedy ochutnávajú nesmelo rodičovské jedlá, inokedy im mamičky skúšajú dať na tanier vo vhodnej kombinácii jedlo, ktoré si dospelí doprajú s chuťou a často. A tak, aby sme deti nedráždili, ale radšej v detskej verzii im ho približovali, prichádzajú na rad vyskúšané recepty pre naše ratolesti. Aj dnes jedno z nich vybrala blogerka a výživová poradkyňa Silvia Horecká a na otázku Hany Michalčíkovej, čo to bude, odpovedala:
Detské carbonara Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Ak si chcete zaznamenať recept Silvie Horeckej na Detské carbonara, tak si poznamenajte, že budete potrebovať: približne 115 g mladej cukety, 40 g mrkvy, jeden žĺtok z vajíčka-môžeme použiť aj prepeličie vajíčka, 60 g cestovín z tvrdej pšenice, 100 ml vody na uvarenie zeleniny, 700 ml vody na uvarenie cestovín, 30 ml olivového panenského oleja a 10 g parmezánu.
Postupujeme takto: Cuketu umyjeme,. nešúpeme a nastrúhame na hrubo na strúhadle. Mrkvu umyjeme, očistíme škrabkou a nastrúhame tiež na hrubo. nastrúhanú zeleninu povaríme v panvici do mäkka tak, aby sa voda takmer vyparila. Do zeleniny pridáme uvarené cestoviny, žĺtok, olivový olej a povaríme spolu 3-4 minúty. Vypneme oheň, vsypeme parmezán, premiešame a ihneď podávame. Jedlo nesolíme, miesto cukety môžeme v sezóne použiť mladý hrášok.
A ak nás budete počúvať aj v nedeľu ráno o tri štvrte na sedem, možno vás zaujmeme netradičným receptom na Tapiokový puding s kivi konfitúrou.