Detské carbonara

Detské carbonara

Na veľa potravín si malé deti postupne musia zvykať. Niekedy ochutnávajú nesmelo rodičovské jedlá, inokedy im mamičky skúšajú dať na tanier vo vhodnej kombinácii jedlo, ktoré si dospelí doprajú s chuťou a často. A tak, aby sme deti nedráždili, ale radšej v detskej verzii im ho približovali, prichádzajú na rad vyskúšané recepty pre naše ratolesti. Aj dnes jedno z nich vybrala blogerka a výživová poradkyňa Silvia Horecká a na otázku Hany Michalčíkovej, čo to bude, odpovedala:

Detské carbonara Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ak si chcete zaznamenať recept Silvie Horeckej na Detské carbonara, tak si poznamenajte, že budete potrebovať: približne 115 g mladej cukety, 40 g mrkvy, jeden žĺtok z vajíčka-môžeme použiť aj prepeličie vajíčka, 60 g cestovín z tvrdej pšenice, 100 ml vody na uvarenie zeleniny, 700 ml vody na uvarenie cestovín, 30 ml olivového panenského oleja a 10 g parmezánu.

Postupujeme takto: Cuketu umyjeme,. nešúpeme  a nastrúhame na hrubo na strúhadle. Mrkvu umyjeme, očistíme škrabkou a nastrúhame tiež na hrubo. nastrúhanú zeleninu povaríme v panvici do mäkka tak, aby sa voda takmer vyparila. Do zeleniny pridáme uvarené cestoviny, žĺtok, olivový olej a povaríme spolu 3-4 minúty. Vypneme oheň, vsypeme parmezán, premiešame a ihneď podávame. Jedlo nesolíme, miesto cukety môžeme v sezóne použiť mladý hrášok.

A ak nás budete počúvať aj v nedeľu ráno o tri štvrte na sedem, možno vás zaujmeme netradičným receptom na Tapiokový puding s kivi konfitúrou.

Autorka: Hana Michalčíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame