Domáca omáčka na cestoviny

Domáca omáčka na cestoviny

Ak deti milujú nejaké jedlá, tak na prvých miestach sa umiestnia cestoviny. Aby to vždy neboli len tie klasické s kečupom a syrom, zalovili sme v receptári výživovej poradkyne a blogerky Silvie Horeckej a pripravili chutnú, výživnú a hlavne domácu pochúťku. Navyše jej prednosťou je, že si ju môžete aj zasterilizovať  na dlhú zimu. Pýtala sa opäť Hana Michalčíková.

Domáca omáčka na cestoviny Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ak si chcete zaznamenať recept Silvie Horeckej na Domácu omáčku na cestoviny, poznačte si suroviny, ktoré budete potrebovať: 20 g prepusteného masla Ghí, jednu cibuľu, dva strúčiky cesnaku, 1/2 kg obyčajnej žlto-zelenej tekvice, tri paradajky, soľ, bazalku a kurkumu.

Na prepustenom masle do zlata opražíme posekanú cibuľku a cesnak. Keď sú usmažené do zlatista pridáme na drobné kúsky pokrájanú tekvicu, ktorú sme pred tým ošúpali a vnútro vydlabali. tekvicu podusíme, pokiaľ nie je mäkká. Kým sa tekvica udusí, pripravíme si paradajky. necháme zovrieť vodu, keď vrie, položíme paradajky do vody. Necháme ich vo vriacej vode, kým im nepukne šupka. Potom ich vyberieme, ošúpeme a nakrájame a pridáme ku tekvici. Zmes už nemusíme variť, stačí ochutiť soľou , premiešať, pridáme štipku kurkumy a nasekanú bazalku. Zamiešame a rozmixujeme na jemnú omáčku. Podávame s cestovinami, ktoré navrchu posypeme strúhaným parmezánom.

Zajtra sa naučíme variť Detské carbonara.

Autorka: Hana Michalčíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame