Chrumkavé kuracie krídelká a ryža s kardamonom

Chrumkavé kuracie krídelká a ryža s kardamonom

Tento týždeň sme so znalkyňou starodávnej čínskej kuchyne – Evou Krčmárikovou, pripravovali recepty podľa piatich elementov. Patrí k nim drevo, oheň, zem, kov a voda. Samozrejme, že nás zaujíma, ktorý zo spomínaných elementov bude dominovať v dnešnom recepte. Najskôr však „trochu teórie“. Zvedavá je  Janka Bleyová.

Chrumkavé kuracie krídelká a ryža s kardamonom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Príprava receptu s prevahou energie kovu  „Chrumkavé kuracie krídelká a ryža s kardamonom“ trvá asi hodinu, ale predtým  treba krídelká na 4 hodiny marinovať.

Suroviny:
Potrebujeme  25 kusov kuracích krídel,  8 strúčkov cesnaku, citrón,  viazaničku čerstvej bazalky, curry korenie, 6 PL sójovej omáčky, 2 PL sézamového oleja, 60 g masla, 150g hladkej múky špeciál, morská soľ,  500 gramov dlhozrnnej ryže, zo 10 zrniečok  kardamonu a soľ.

Postup:
Krídla umyjeme v osolenej vode a dôkladne očistíme. Vložíme do veľkej misy, pridáme cesnak nakrájaný na plátky, citrónovú kôru z dobre umytého citróna, nakrájanú na kocky a nadrobno pokrájanú bazalku.
Marináda: Curry korenie, sójovú omáčku, sézamový olej a citrónovú kôru zmiešame a pridáme k mäsu. Necháme stáť štyri hodiny, viackrát premiešame.
Potom panvicu predhrejeme na strednú teplotu a roztopíme na nej maslo. Na ňom opekáme krídelká, asi 3-5 minút z každej strany. Do veľkého taniera dáme múku s trochou curry, premiešame a v zmesi obaľujeme  predpečené krídelká. Obalené ich znovu prudko opečieme na panvici, do chrumkava.  Do výpeku z masla pridáme zvyšok marinády a prevaríme, potom pridáme  krídelká, na koniec dosolíme.
Príloha:
Ryžu trikrát premyjeme, zalejeme vodou a pridáme kardamónové zrniečka. Varíme 20-30minút /podľa druhu ryže/.  Krídelká servírujeme s ryžou a listami hlávkového šalátu.

Bez ohľadu na to, aký element bude prevažovať vo vašom nedeľňajšom obede, spolu s autorkou „čínskych receptov“ Evou Krčmárikovou  a s jej pomocníčkou v kuchyni - Jankou Bleyovou, vám želáme -  nech sa obed vydarí a nech všetkým chutí.

Autor: Janka Bley

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame