Koncept Yin a Yang má pôvod v dávnej čínskej filozofii a opisuje dve navzájom opačné a doplňujúce sa sily, ktoré sa nachádzajú v každej živej a neživej časti vesmíru. Také vysvetlenie si môžeme prečítať na internete. Ale viete ako pôsobia Ying a Yang v kuchyni? V dnešnej časti kulinária sa aj o tom zhovára s Evou Krčmárikovou , ktorá takto pripravuje jedlá aj doma, Janka Bleyová.
Vegetariánsky segedínsky guláš Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
A ešte stručná rekapitulácia: ako pripraviť „obyčajný“ vegetariánsky segedínsky guláš „na čínsky spôsob“:
Recept s prevahou energie dreva, dobrý pre žlčník a pečeň:
Vegetariánsky segedínsky guláš ...
Suroviny:
2 cibule, 1 balík sójových kociek, 250 gramov bielej kyslej kapusty, 1 šľahačkovú smotanu, 2 polievkové lyžice olivového oleja, 1 lyžicu octu, 3 kusy bobkového listu, červenú papriku, 2 polievkové lyžice sójovej omáčky, 1 polievkovú lyžicu hladkej múky špeciál a asi liter vody
Postup:
Do misky vysypeme sójové kocky, pridáme sójovú omáčku a zalejem vriacou vodou. Necháme postáť 20 minút. Medzitým nakrájame kyslú kapustu na kratšie kúsky. V hrnci, na olivovom oleji opečieme do sklovita na drobno pokrájanú cibuľku, pridáme štipku kyslej kapusty a pol kávovej lyžičky sladkej červenej papriky, premiešame a hneď pridáme ostatnú kyslú kapustu. Zalejeme vodou a prikryté varíme asi 30 minút. Potom pridáme zátrepku zo šľahačky a zarovnanej polievkovej lyžice hladkej múky. Na koniec dochutíme soľou a octom podľa chuti a podávame s knedľou.
Zajtra vás čaká recept s prevahou energie zeme.