Losos v lístkovom ceste na špenátových listoch

Losos v lístkovom ceste na špenátových listoch

Eva Krčmáriková sa  okrem iného, venuje aj otázkam  zdravého životného štýlu - vrátane zdravej prípravy pokrmov. Pred viacerými rokmi ju však zaujala príprava jedál podľa  starodávnych čínskych receptov. A o tom je vlastne naše  tohto týždňové Kulinárium. Pomocníčkou v kuchyni je aj dnes  moja kolegyňa Janka Bleyová.

Losos v lístkovom ceste na špenátových listoch Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Suroviny:

Čo budete potrebovať na recept  s prevahou energie vody... a je to  „Losos v lístkovom ceste na špenátových listoch“:
Čerstvého lososa  v kuse 1000-1500g, 2 kusy lístkového cesta, 300 gramov  čerstvého špenátu,  5 strúčkov cesnaku,  1 vajíčko, sekané mandľové lupienky 50g.

Postup:

Lístkové cesto rozložíme na doske, potrieme polovicou rozpučeného cesnaku, jemne posolíme, pokryjeme polovicou špenátových  listov, na ne položíme lososa /predtým umytého v slanej vode/. Lososa tiež jemne posolíme a pokoreníme, prikryjeme druhou časťou špenátových listov, zvyškom cesnaku a zakryjeme druhou časťou lístkového cesta. Okraje lístkového cesta spojíme, zvinieme, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme mandľovými lupienkami. Pečieme v rúre asi 40 minút na 180 stupňoch. Podávame so šalátom z čerstvej zeleniny a granátového jablka.

V zajtrajšom Kulináriu vám ponúkneme recept s prevahou energie dreva... No a podľa čínskej medicíny,  tento element súvisí so zdravím žlčníka a pečene.

Autorka: Janka Bleyová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame