Eva Krčmáriková sa okrem iného, venuje aj otázkam zdravého životného štýlu - vrátane zdravej prípravy pokrmov. Pred viacerými rokmi ju však zaujala príprava jedál podľa starodávnych čínskych receptov. A o tom je vlastne naše tohto týždňové Kulinárium. Pomocníčkou v kuchyni je aj dnes moja kolegyňa Janka Bleyová.
Losos v lístkovom ceste na špenátových listoch Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Suroviny:
Čo budete potrebovať na recept s prevahou energie vody... a je to „Losos v lístkovom ceste na špenátových listoch“:
Čerstvého lososa v kuse 1000-1500g, 2 kusy lístkového cesta, 300 gramov čerstvého špenátu, 5 strúčkov cesnaku, 1 vajíčko, sekané mandľové lupienky 50g.
Postup:
Lístkové cesto rozložíme na doske, potrieme polovicou rozpučeného cesnaku, jemne posolíme, pokryjeme polovicou špenátových listov, na ne položíme lososa /predtým umytého v slanej vode/. Lososa tiež jemne posolíme a pokoreníme, prikryjeme druhou časťou špenátových listov, zvyškom cesnaku a zakryjeme druhou časťou lístkového cesta. Okraje lístkového cesta spojíme, zvinieme, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme mandľovými lupienkami. Pečieme v rúre asi 40 minút na 180 stupňoch. Podávame so šalátom z čerstvej zeleniny a granátového jablka.
V zajtrajšom Kulináriu vám ponúkneme recept s prevahou energie dreva... No a podľa čínskej medicíny, tento element súvisí so zdravím žlčníka a pečene.