Sýte kapustníky

Sýte kapustníky

 Dnes si pripravíme tradičné jedlo v trochu nezvyčajnej podobe. Recept sa od Mariána Mileca z projektu Jem pre Zem dozvedel Michal Herceg.

Kapustníky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tak ešte raz sýte kapustníky
Množstvo:    6kapustníkov
INGREDIENCIE:
•    20 g čerstvéhodroždia/½ bal. sušeného
•    250 g hladkejmúky
•    0,5 kg kyslejkapusty
•    250 g zemiakov
•    200 ml vlažnejvody
•    3 strúčikycesnaku
•    1 cibuľa
•    1 ČL soli
•    ½ ČL cukru
•    2 PL rastlinnéhooleja
•    sušenýpetržlen
•    mletéčiernekorenie
•    kokosový/inýrastlinnýolejaleborastlinnýmargarín na potieranie

POSTUP:

1.    V miske zmiešame múku, soľ a sušenýpetržlen.
2.    Vo vlažnej vode rozmiešame olej s droždím, ktorépridáme do zmesi v miske.
3.    Vypracujeme cesto, odložíme na teplémiesto a nechámeaspoňhodinukysnúť.
4.    Zemiaky uvaríme v šupke, nechámevychladnúť, ošúpeme a popučíme.
5.    Na oleji opražíme najemno nakrájanúcibuľu. Pridámekyslúkapustu a podusíme.
6.    Do kapustovej zmesi pridáme popučenézemiaky, osolíme a okoreníme.
7.    Z cesta odoberáme kusy, z nichvyvaľkámekruhy, ktoré následne plníme kapustovouzmesou.
8.    Zmes do cesta uzavrieme, kapustníktrochusploštíme a položíme na plech vystlanýpapierom na pečenie.
9.    Kapustníky potrieme olejom/margarínom apečiemepri 180 °C cca 20 min.
10.    Potom kapustníky potrieme cesnakom, ktorýsmerozmiešali v oleji a pečieme eštecca 5 min pri 180 °C.

Autor: Michal Herceg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame