Dnes si pripravíme tradičné jedlo v trochu nezvyčajnej podobe. Recept sa od Mariána Mileca z projektu Jem pre Zem dozvedel Michal Herceg.
Kapustníky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Tak ešte raz sýte kapustníky
Množstvo: 6kapustníkov
INGREDIENCIE:
• 20 g čerstvéhodroždia/½ bal. sušeného
• 250 g hladkejmúky
• 0,5 kg kyslejkapusty
• 250 g zemiakov
• 200 ml vlažnejvody
• 3 strúčikycesnaku
• 1 cibuľa
• 1 ČL soli
• ½ ČL cukru
• 2 PL rastlinnéhooleja
• sušenýpetržlen
• mletéčiernekorenie
• kokosový/inýrastlinnýolejaleborastlinnýmargarín na potieranie
POSTUP:
1. V miske zmiešame múku, soľ a sušenýpetržlen.
2. Vo vlažnej vode rozmiešame olej s droždím, ktorépridáme do zmesi v miske.
3. Vypracujeme cesto, odložíme na teplémiesto a nechámeaspoňhodinukysnúť.
4. Zemiaky uvaríme v šupke, nechámevychladnúť, ošúpeme a popučíme.
5. Na oleji opražíme najemno nakrájanúcibuľu. Pridámekyslúkapustu a podusíme.
6. Do kapustovej zmesi pridáme popučenézemiaky, osolíme a okoreníme.
7. Z cesta odoberáme kusy, z nichvyvaľkámekruhy, ktoré následne plníme kapustovouzmesou.
8. Zmes do cesta uzavrieme, kapustníktrochusploštíme a položíme na plech vystlanýpapierom na pečenie.
9. Kapustníky potrieme olejom/margarínom apečiemepri 180 °C cca 20 min.
10. Potom kapustníky potrieme cesnakom, ktorýsmerozmiešali v oleji a pečieme eštecca 5 min pri 180 °C.