Krémový šampiňonový paprikáš

Krémový šampiňonový paprikáš
Tento týždeň si chutne navaríme a budeme ešte aj chrániť životné prostredie. Pri príprave jedál použijeme len rastlinné suroviny. Ale nebojte sa! Bude to naozaj výborné a možno ani nezbadáte, že jete niečo zdravé. Marián Milec z neziskového projektu Jem pre zem ponúkol Michalovi Hercegový ako prvý recept na krémový šampiňonový paprikáš.
Krémový šampiňonový paprikáš Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zopakujme si recept na krémový šampiňónový paprikáš

Množstvo:    4porcie

INGREDIENCIE:

•    300 g polohrubejmúky na halušky + 1 PL do šampiňónov
•    70 g hustéhoparadajkovéhopretlaku
•    500 g šampiňónov
•    200 ml vody
•    250 ml rastlinnejsmotany (napr. sójová, ryžová)
•    1 strednýpór (ibabielačasť)
•    1 kockazeleninovéhobujónu
•    2-3 ČL sladkejmletejpapriky
•    1 PL rastlinnéhooleja
•    mletéčiernekorenie
•    petržlenovávňať
•    soľ


POSTUP:

1.    Pór nakrájame na tenké pásiky a opražíme na oleji.
2.    Pridáme nakrájané šampiňóny, osolíme, okoreníme, zasypemepaprikou a dusíme do miernehozmäknutia.
3.    V rastlinnej smotane rozmiešame bujón, pretlak a múku a následnevylejeme na šampiňónovo-pórovúzmes.
4.    Po zhustnutí odstavíme.
5.    V mise zmiešame múku s lyžičkou soli. Postupneprilievamevodu, začneme so 100 ml a potomdolejemetoľkovody, aby námvznikloredšiecesto.
6.    Halušky môžeme vytvárať cez sito na halušky (haluškovač). Prípadnesimôžemepoložiťcesto na krájaciudosku a odkrajovať ostrýmnožomkúsky z cestapriamo do vriacej, mierneosolenejvody.
7.    Keď halušky vyplávajú na povrch, scedímeich. Aby sanezlepili, zmiešameich v miske s trochouoleja.
8.    Podávame s petržlenovou vňaťou.

Zajtra si pripravíme výdatné šúľance s makom a vanilkovým krémom.

Autor: Michal Herceg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame