Krémový šampiňonový paprikáš Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Zopakujme si recept na krémový šampiňónový paprikáš
Množstvo: 4porcie
INGREDIENCIE:
• 300 g polohrubejmúky na halušky + 1 PL do šampiňónov
• 70 g hustéhoparadajkovéhopretlaku
• 500 g šampiňónov
• 200 ml vody
• 250 ml rastlinnejsmotany (napr. sójová, ryžová)
• 1 strednýpór (ibabielačasť)
• 1 kockazeleninovéhobujónu
• 2-3 ČL sladkejmletejpapriky
• 1 PL rastlinnéhooleja
• mletéčiernekorenie
• petržlenovávňať
• soľ
POSTUP:
1. Pór nakrájame na tenké pásiky a opražíme na oleji.
2. Pridáme nakrájané šampiňóny, osolíme, okoreníme, zasypemepaprikou a dusíme do miernehozmäknutia.
3. V rastlinnej smotane rozmiešame bujón, pretlak a múku a následnevylejeme na šampiňónovo-pórovúzmes.
4. Po zhustnutí odstavíme.
5. V mise zmiešame múku s lyžičkou soli. Postupneprilievamevodu, začneme so 100 ml a potomdolejemetoľkovody, aby námvznikloredšiecesto.
6. Halušky môžeme vytvárať cez sito na halušky (haluškovač). Prípadnesimôžemepoložiťcesto na krájaciudosku a odkrajovať ostrýmnožomkúsky z cestapriamo do vriacej, mierneosolenejvody.
7. Keď halušky vyplávajú na povrch, scedímeich. Aby sanezlepili, zmiešameich v miske s trochouoleja.
8. Podávame s petržlenovou vňaťou.
Zajtra si pripravíme výdatné šúľance s makom a vanilkovým krémom.
Autor: Michal Herceg