Tento týždeň sme v kuchyni bratislavskej reštaurácie na Štrkovci, a kto má rád divinu, mal by zbystriť pozornosť. Viac povie zástupca šéfkuchára Peter Kadlečík, ktorého oslovil Miroslav Würfl.
Cestoviny s divinou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
To bol Peter Kadlečík z Bratislavy, ktorý pripravoval cestoviny s divinou. Ak si chcete zapísať dnešný recept, tak si ho v krátkosti zopakujme:
SUROVINY : Potrebujeme:
100 g sviečkovej z jeleňa
40 g cibule
1 struk cesnaku
40 g mrkvy pokrájanej na tenké pásiky
1 deci divinového vývaru
100 g cestovín ( taglietelle )
soľ, korenie, majorán
Postup:
Dáme si variť vodu na cestoviny, medzitým si na rozpálenej panvici opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme struk cesnaku, 100 gramov sviečkovej pokrájanej na tenké pásiky spolu s mrkvou. Spolu to restujeme asi 3 minúty na prudkom plameni. Potom zmes podlejeme divinovým vývarom a necháme ju redukovať. Pridáme uvarené cestoviny, dochutíme soľou, korením, majoránom a môžeme podávať.
Zajtra si pripravíme tresku s cviklou...