Piakntná bravčová panenka

Piakntná bravčová panenka

Tento týždeň vám ponúkame špeciality, ktoré môžete ochutnať napríklad aj v bratislavskej reštaurácii neďaleko štrkoveckého jazera. A akú gurmánsku lahôdku si dnes pripravíme - to zisťoval  Miroslav Würfl  u zástupcu šéfkuchára Petra Kadlečíka.

Piakntná bravčová panenka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

To bol Peter Kadlečík z Bratislavy, ktorý pripravoval pikantnú bravčovú panenku. Na dnešný recept potrebujeme takéto suroviny:


SUROVINY :  

150 g očistenej panenky
šampiňóny 60 g
1 vetvičku tymiánu
štvrť čili
a štipku soli 


Postup:

Panenku si jemne vyklepeme na rezeň, osolíme a dáme na bok. Na rozpálenej panvici opečieme 60 g nakrájaných šampiňónov, pridáme tymián, soľ, na jemno nakrájané  čili  a všetko to orestujeme. Panenku naplníme  tak, že túto zmes dáme do stredu rezňa, zabalíme ho a v panvičke ho opekáme 3 až 4 minúty z každej strany.. Ak chceme aj šťavu, rezeň môžeme podliať troškou kuracieho alebo zeleninového vývaru. Podávame ho s varenými zemiakmi. 

Zajtra si pripravíme cestoviny s divinou.

Autor: Miroslav Würfl; Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame