Tento týždeň vám ponúkame špeciality, ktoré môžete ochutnať napríklad aj v bratislavskej reštaurácii neďaleko štrkoveckého jazera. A akú gurmánsku lahôdku si dnes pripravíme - to zisťoval Miroslav Würfl u zástupcu šéfkuchára Petra Kadlečíka.
Piakntná bravčová panenka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
To bol Peter Kadlečík z Bratislavy, ktorý pripravoval pikantnú bravčovú panenku. Na dnešný recept potrebujeme takéto suroviny:
SUROVINY :
150 g očistenej panenky
šampiňóny 60 g
1 vetvičku tymiánu
štvrť čili
a štipku soli
Postup:
Panenku si jemne vyklepeme na rezeň, osolíme a dáme na bok. Na rozpálenej panvici opečieme 60 g nakrájaných šampiňónov, pridáme tymián, soľ, na jemno nakrájané čili a všetko to orestujeme. Panenku naplníme tak, že túto zmes dáme do stredu rezňa, zabalíme ho a v panvičke ho opekáme 3 až 4 minúty z každej strany.. Ak chceme aj šťavu, rezeň môžeme podliať troškou kuracieho alebo zeleninového vývaru. Podávame ho s varenými zemiakmi.
Zajtra si pripravíme cestoviny s divinou.