Pravé francúzske zemiaky

Pravé francúzske zemiaky

Viete si predstaviť slovenskú kuchyňu bez zemiakov?
Aj keď sa na stoly našich predkov dostali z Ameriky až v 18. storočí, dnes tvoria významnú zložku väčšiny tradičných slovenských receptov.
Dnes sa však vyberieme za zemiakovým receptom do Francúzska, pretože
do dnešného Kulinária ponúkla Tatiane Šuškovej Janka Štrbková z Trnavy recept
na obľúbené francúzske zemiaky.

Pravé francúzske zemiaky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


To je už ale trochu iný kulinársky príbeh. My sme vám dnes ponúkli recept na francúzske zemiaky. 
No a v nedeľu nás v kulináriu čaká krémová slasť – torta s černicami a s mascarpone.

Zopakujme si recept:
PRAVÉ FRANCÚZSKE ZEMIAKY
INGREDIENCIE
350 g nových zemiakov, 150 ml aspoň 33% šľahačkovej smotany, 2 strúčiky cesnaku, 2 nožičky tenkej čerstvej klobásky, 50 g masla, soľ, čerstvo zomleté čierne korenie, zväzok čerstvej pažítky
POSTUP
1.    Rúru si dáme vyhrievať na 220 °C.
2.    Zemiaky umyje,e močistíme škrabkou a vložíme do studenej vody, aby nezhnedli.
3.    Na rozohriatej panvici necháme roztopiť maslo.
4.    Zemiaky nakrájame na tenké plátky a hneď ich pridávame do hrnca s rozpusteným maslom.
5.    Zemiaky dôkladne premiešame s maslom a zalejeme smotanou.
6.    Pridáme pretlačné strúčiky cesnaku.
7.    Zemiaky osolíme a dochutíme mletým čiernym korením.
8.    Na miernom ohni podusíme asi štyri minúty.
9.    Klobásu nakrájame na tenké kolieska.
10.    Zemiaky striedavo vrstvíme do zapekacej misky s nakrájanou kobásou.
11.    Pridáme zvyšné maslo.
12.    Pečieme vo vyhriatej rúre asi 35 minút.
13.    Hotové zemiaky posypeme najemno  nasekanou pažítkou.

Autor: Taniana Šušková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame