Mrkvová bábovka s kyslou smotanou

Mrkvová bábovka s kyslou smotanou

Dobrá bábovka si dokáže získať malých aj veľkých jedákov. Rovnako dobre poslúži ako zákusok po obede, ako aj ľahké raňajky s dobrou kávou. K jej výhodám patrí, že ju môžeme donekonečna obmieňať, dochucovať a že jej príprava je väčšinou rýchla a nenáročná. Tento nadýchaný múčnik má svoje stále miesto aj v kuchyni Zuzany Budínskej z Levíc. Akú konkrétnu bábovku ponúkne dnes  poslucháčom Rádia Regina-západ , na to sa jej opýtala Hana Michalčíková.

Mrkvová bábovka s kyslou smotanou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na Mrkvovú bábovku s kyslou smotanou podľa receptu Zuzany Budínskej z Levíc budete potrebovať: 400 g mrkvy, 2 vajcia, 1 balíček vanilínového cukru, 150 g práškového cukru, trochu kôry z pomaranča, 3 polievkové lyžice oleja, 1 téglik kyslej smotany, 350 g hladkej múky a 1 balíček prášku do pečiva.

Postup: Mrkvu očistíme a na jemno postrúhame. V miske si vymiešame vajíčka s vanilínovým cukrom do peny. Primiešame práškový cukor, kyslú smotanu a olej. Pridáme nastrúhanú mrkvu, nastrúhanú kôru z pomaranča a premiešame. Jemne vmiešame múku a na záver pridáme prášok do pečiva. Bábovkovú formu vytrieme tukom a vysypeme hrubou múkou. Pečieme približne 50 minút pri 180 stupňoch.

Autorka: Hana Michalčíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame