Dusené maďarské rezne

Dusené maďarské rezne

Aj keď v lete je základom nášho jedálenského lístka zelenina, predsa len mäso úplne nevynecháme. Kvôli pestrosti stravy a aj kvôli našim stredoeurópskym chutiam. Zuzana Budínska z Levíc, s ktorou po celý tento týždeň varíme , zaostrila dnes  na mäsovú špecialitu. Naučí nás pripravovať rezne, ktoré voňajú už zďaleka , ale majú trochu netradičnú podobu- dusia sa. Čo je lákavé pre všetkých tých, ktorí majú radi mäso mäkučké a šťavnaté.  Hana Michalčíková sa rada priučila tiež.

Dusené maďarské rezne Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na dnešný recept - Dusené maďarské rezne budeme potrebovať: bravčové mäso, podľa počtu stravníkov,/ predpokladajme jeden  rezeň na osobu /, vajíčka na ich obaľovanie, strúhanku, mleté čierne korenie, vegetu ,  červenú mletú papriku, trocha múky do zápražky,  olej a cibuľu.

Postupujeme nasledovne: Mäso/môže byť /krkovička, pliecko, stehno/  pokrájame, vyklepeme na rezne a obalíme v strúhanke a následne vo vajíčku. Vypražíme krátko z oboch strán na oleji a dáme ich bokom. Na panvici ,na oleji ,usmažíme na drobno pokrájanú cibuľu, pridáme mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, vegetu ,opražíme trochu  múky a  zalejeme vodou. Necháme zovrieť.  Rezne dáme do hlbšieho pekáča zalejeme ich cibuľovou zápražkou, ak treba dolejeme vodu, aby boli zakryté a dáme dusiť do horúcej rúry na pol až trištvrte hodiny. Podávame s ryžou alebo varenými zemiakmi. V stredu opäť zmeníme chute z mäsových na zeleninové a uvaríme si zdravú brokolicovú polievku.


Autorka: Hana Michalčíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame