Aj keď v lete je základom nášho jedálenského lístka zelenina, predsa len mäso úplne nevynecháme. Kvôli pestrosti stravy a aj kvôli našim stredoeurópskym chutiam. Zuzana Budínska z Levíc, s ktorou po celý tento týždeň varíme , zaostrila dnes na mäsovú špecialitu. Naučí nás pripravovať rezne, ktoré voňajú už zďaleka , ale majú trochu netradičnú podobu- dusia sa. Čo je lákavé pre všetkých tých, ktorí majú radi mäso mäkučké a šťavnaté. Hana Michalčíková sa rada priučila tiež.
Dusené maďarské rezne Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na dnešný recept - Dusené maďarské rezne budeme potrebovať: bravčové mäso, podľa počtu stravníkov,/ predpokladajme jeden rezeň na osobu /, vajíčka na ich obaľovanie, strúhanku, mleté čierne korenie, vegetu , červenú mletú papriku, trocha múky do zápražky, olej a cibuľu.
Postupujeme nasledovne: Mäso/môže byť /krkovička, pliecko, stehno/ pokrájame, vyklepeme na rezne a obalíme v strúhanke a následne vo vajíčku. Vypražíme krátko z oboch strán na oleji a dáme ich bokom. Na panvici ,na oleji ,usmažíme na drobno pokrájanú cibuľu, pridáme mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, vegetu ,opražíme trochu múky a zalejeme vodou. Necháme zovrieť. Rezne dáme do hlbšieho pekáča zalejeme ich cibuľovou zápražkou, ak treba dolejeme vodu, aby boli zakryté a dáme dusiť do horúcej rúry na pol až trištvrte hodiny. Podávame s ryžou alebo varenými zemiakmi. V stredu opäť zmeníme chute z mäsových na zeleninové a uvaríme si zdravú brokolicovú polievku.