Cukina je jednou z najobľúbenejších letných pochúťok. Milujeme ju varenú, vysmážanú, ale sú z nej dobré i placky. Pochutnávať si môžeme aj na slanom či sladkom cukinovom koláči a určite neodoláme ani nátierkam . Cukine sa páči tiež na grile. Tvarom by sme ju mohli pomýliť s uhorkou, ale celkom iste, kto sa pozorne zadíva, tak sa mu to nestane. Obľube sa teší nielen kvôli chuti a rozmanitosti v príprave jedál, ale aj kvôli množstvu vitamínov A, B, C , minerálom, horčíku, železu a veľkému množstvu vody. Ako sa dozvedela Hana Michalčíková, aj v jedálničku Zuzany Budínskej z Levíc má v lete stálu zelenú.
Cukina v cestíčku Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Ak ani vy v lete neodoláte takej chutnej a zdravej zelenine , akou je cukina, tak môžete vyskúšať recept Zuzany Budínskej z Levíc na Cukinu v cestíčku.
Budeme potrebovať: cukinu, hladkú múku , vajíčka, soľ, jogurt alebo kefír, korenie.
Cukinu nakrájame na podlhovasté rezníky, osolíme a necháme odstáť. Potom zmiešame všetky ingrediencie na cestíčko a tiež chvíľu necháme odstáť. Rezníky z cukiny obalíme v hladkej múke a následne v cestíčku a vypražíme. Podávame samostatne, alebo so zemiakmi a vhodným dipom.
Zajtra sa so Zuzanou Budínskou z Levíc naučíme pripravovať Dusené maďarské rezne.