Dnes si s Beátou repíkovou a so šéfkuchárom Michalom Šafarikom pripravíme Marocké kura na pomarančoch. Už aj pripravujeme suroviny na opekanie, dusenie aj pečenie.
Netradičné kuracie stehná Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme : Kuracie stehna , maslo, olivový olej, šalotku, hladkú muku, soľ, korenie, tymian, levanduľový kvet
Postup: Stehna obalíme v múke v soli a v korení, osmažíme - prudko opečieme na rozpálenej panvici na oleji a šalotke, podlejeme bielym vínom, pridáme tymian, kvety z levandule a dusíme 10 minút, potom dáme stehná s panvicou do rúry a pečieme na 180 stupňoch asi 25 minút, do pečenia ešte pridáme napokon ku stehnám nakrájaný pomaranč. V nedeľu v Kulináriu špeciál pripravíme netradične rybu vo vlastnej šťave.