Šéfkuchár Michal Šafarik, s ktorým tento týždeň varíme, rád pripravuje marocké špeciality. Marocká kuchyňa je špecifická tým, že používa pre našinca netradičné ingrediencie. A najmä kombinácie. My dnes vyskúšame ako chutí losos s červenou repou. Tak teda s Beátou Repíkovou je v kuchyni šéfkuchár Michal Šafárik.
Losos s cervenou repou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Ako si teda pripravíme lososa s červenou repou?
Potrebujeme: Čerstvý losos (filet), kôpor, hrubozrnná soľ, trstinový cukor, pomarančovú šťavu, citrónovú kôru, červenú repu a vodku na dezinfekciu ryby.
Tieto suroviny zmiešame, nakrájaný losos ňou potrieme a dáme ho do uzatvorenej nádoby na tri dni do chladničky.
Pred podávaním urobíme dresing. Zmiešaním jogurtu kôpru, korenia soli a horčice.
Lososa podávame po troch dňoch na opečenej bagete alebo na hrianke a polejeme dresingom. Dobrú chuť.