Tento týždeň varíme s Beátou Repíkovou a bratislavským šéfkuchárom Michalom Šafarikom. Dnes si pochytíme na šaláte z púpavy, do ktorej pridáme i grep. Tak ako sa spoja spomínané chute a vône? O chvíľu ochutnáme.
Púpavový šalát Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Čo potrebujeme na púpavový šalát:
100 g púpavových listov, rukolu, cherry paradajky, šalátovú uhorku, cibuľku, vajíčko, grep
Všetko nakrájame, grep aj očistíme a vajíčko uvaríme na mäkko. Pridáme dresing na ktorý potrebujeme balzamikový ocot, včelí med, olivový olej, všetko spolu vymiešame a pridáme na púpavový šalát. Pripomeňme ešte, že namiesto grepu môžeme použiť na osvieženie v lete aj pomaranč.