Dnes pripravujeme marockú špecialitu. Siahneme podľa odborníkov - po mimoriadne zdravej potravine, ktorú ešte mnohí nepoznajú. Po bulgure. Ide vlastne o predvarenú nalámanú celozrnnú pšenicu. Beáta Repíková a bratislavský šéfkuchár Michal Šafárik nám dnes z neho pripravia „melónový – Marocký šalát„. Najskôr ako vznikol recept a aký je jeho pôvodný názov?
Marocký šalát Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Čo potrebujeme na prípravu Marockého šalátu? Bulgur asi 250 gramov, červený melón, mäta, syr môže byť ovčí syr či feta syr, slnečnicové semienka, fenikel, olivový olej, a soľ.
Postup: Bulgur uvaríme tak, že ho zalejeme vriacou vodou, prikryjeme na 15 minút a pred tým ešte do neho pridáme olivový olej. Nakrájame melón, mätu, opražíme slnečnicové semienka, pokrájame fenikel, ktorý predtým blanšírujeme, pokrájame syr. Trochu osolíme. Všetky suroviny zmiešame a napokon pridáme pripravený bulgur. Jedinečnú chuť bude mať aj púpavový šalát ktorý si pripravíme zajtra. Beáta Repíková a šéfkuchár Michal Šafárik Vám želajú aj dnes dobrú chuť.