Bratislavský šéfkuchár Michal Šafarik sa vo varení našiel. Skúsenosti zbieral a rozdával v zahraničí, vyskúšal si tam aj kuchyňu Jamieho Olivera, pripravoval jedlá pre britskú kráľovskú rodinu aj pre extravagantných hudobníkov. Tento týždeň varí s Beátou Repíkovou pre vás, milí poslucháči a dnes si zo všetkých tepelných úprav vybrali grilovanie.
Grilované pikantné rebierka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Grilované pikantné rebierka
Na grilovane pikantne rebierka potrebujeme:
Údenú papriku, čili mleté papričky, hnedý cukor, maslo, vývar alebo hovädzí bujón, bylinky tymián a rozmarín, čierne korenie, soľ, dyjonska horčica.
Postup: Všetky suroviny zmiešame rozmixujeme, vznikne z toho pasta , ktorou potrieme rebierka a potom ich päť hodín pečieme - a pečieme ich dovtedy kým sa nerozpadávajú. Potom ich ešte grilujeme na drevenom uhlí respektíve jemne ich dopečieme na grile.