Zeleninové karbonátky

Zeleninové karbonátky

Dnešný recept  je vhodný pre vegetariánov alebo aj pre tých, čo chcú jesť niečo chutné, bezmäsité a časovo nenáročné na prípravu. Dnes bude variť Anka Zvozilová z Rače. Aké jedlo budeme teraz pripravovať?

Zeleninové karbonátky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na prípravu zeleninových karbonátok potrebujeme 500 gramov miešanej zeleniny, 1 žemľu, 4 lyžice mlieka, 1 lyžicu masti, 1 malú cibuľu, 2 vajcia, mleté čierne korenie, soľ, 6 lyžíc strúhanky a olej na vyprážanie.

Očistenú zeleninu uvaríme v osolenej vode, necháme odkvapkať a potom ju pokrájame na drobné kúsky. Žemľu pokrájame na plátky, zvlhčíme ju mliekom a potom rozmrvíme, pridáme zeleninu, cibuľu opraženú na masti, vajcia, mleté čierne korenie, soľ, časť strúhanky a dobre pomiešame. Na doske posypanej strúhankou sformujeme z masy karbonátky, ktoré vypražíme z oboch strán v rozpálenom oleji.

Richard Šümeghy

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame