Bryndzovníky

Bryndzovníky

26.4.2013

Suroviny: 600 g polohrubej múky, 1 dcl oleja, 3 dcl mlieka, trochu soli

KVÁSOK: 1 droždie, 2 čajové lyžičky cukru, 1 dcl mlieka

 

Postup: Kvások necháme vykysnúť, zapracujeme do cesta a cesto premiesime. Urobíme si plnku z 200 g bryndze, 120 g masla a 2 žĺtkov. Všetko spolu zmiešame. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 centimetra a pokrájame na štvorce.  Lyžičkou dáme do prostriedku plnku, okreje štvorcov preložíme cez seba a vytvoríme šatôčku. Potrieme zvyšným bielkom. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 15 až 20 minút.

Mária z Bratislavy

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame