Aj vy máte radi turistické ciele, kde vás na konci čaká lákavé občerstvenie? Horská chata, obľúbený bufet na hrádzi, alebo výletný hostinec. Na jedno takéto miesto vás tento týždeň v Kulináriu pozveme aj v Bratislavskom lesoparku. Turisti, ktorí sa vyberú smerom na Peknú cestu v Krasňanoch určite neobídu obľúbené výletnícke miesto - Šínveg, voňajúce všakovakými dobrotami. Odkiaľ sa dá z toho bodu dostať ďalej hovorí Matúš Burian, ktorý prebudoval starorodičovskú záhradu na miesto stretávania sa turistov a cykloturistov z blízkeho aj ďalekého okolia.
Zemiakový prívarok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu zemiakového prívarku s fašírkou potrebujeme:
Na zemiakový prívarok
1 kg zemiakov
maslo
3 lyžice hladkej múky
2 bobkové listy
5 guličiek nového korenia
2 lyžičky soli
½ l mlieka
250 ml sladkej 33% tnej smotany
1 l vody
kôpor
Postup:
Očistenú a nakrájanú cibuľu necháme do sklovita speniť na masle, pridáme soľ a korenie, podlejeme vodou, pridáme nakrájané zemiaky, varíme cca 15 minút.
Pripravíme si zátrepku zo smotany a 3 lyžíc múky. Vlejeme do prívarku a varíme ešte 20 minút. Hotové ozdobíme čerstvo nakrájaným kôprom.
Na fašírky potrebujeme
1 kg mletého bravčového mäsa z pliecka
3 suché rohlíky
1 čajová lyžička soli
čierne korenie
2 vajcia
1 menšia cibula
3 strúčiky cesnaku
Majoránka
Postup:
Pomleté mäso, zmiešane s rožkami namočenými vo vode - zvyšnú vodu z nich treba vytlačiť, pridáme ostatné suroviny, všetko dobre premiešame a vytvarované fašírky pečieme na panvici dostatku oleja.