Hráškový tataráčik so špaldovými plackami

Hráškový tataráčik so špaldovými plackami

Dnešný recept je určený nielen pre vegetariánov, ale aj pre tých, ktorí chcú vyskúšať nové bezmäsité jedlo.

So Zuzanou „Dobromilou“ Bartovicovou z Piešťan si pripravíme Hráškový tataráčik so špaldovými plackami. Aké suroviny potrebujeme?

Hráškový tataráčik so špaldovými plackami Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na prípravu hráškového tataráčika so špaldovými plackami potrebujeme: mladý zelený hrášok (môže byť aj mrazený), olivový olej, citrón, cesnak, morskú soľ, prípadne korenie podľa chuti. Hrášok prelejeme cez teplú vodu alebo si ho necháme v teplej vode rozmraziť, pridávame olivový olej, najprv len menšie množstvo, potom citrónovú štavu a osolíme morskou soľou, prípadne ochutíme čiernym korením (alebo aj iné korenie podľa chuti). Všetko rozmixujeme ponorným mixérom na hmotu, ktorá pripomína kašu. Dochutíme podľa toho, či máme radi slanšie alebo kyslejšie jedlo.

Na špaldové placky potrebujeme špaldovú múku (celozrnnú alebo hladkú), do ktorej pomaly pridávame len vodu a soľ a miesime tak, aby vzniklo cesto, ktoré sa nebude lepiť na prsty. Valčekom vyvaľkáme menšie placky, ktoré nasucho opekáme na panvici. Placky sú hotové do jednej minúty.

Hráškový tataráčik je v podstate nátierka alebo príloha k akémukoľvek jedlu, aj k mäsu alebo k cestovinám.

 

Richard Šümeghy

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame