Počas pôstu mnohí našli poslucháči častejšie jedia brokolicu, špenát, baklažán, karfiol, alebo cuketu, zostávajú skôr pri tradičných jedlách, dokonca ani pri výrobe zákuskov experimentujú len málokedy...
Dnes si pripravíme sladký dezert a aj mlsné jazýčky si prídu na svoje. Med požívajú gazdinky v kuchyni len občas, napriek tomu, že obsahuje výživové a liečivé zložky, ktoré organizmus spracúva bezo zvyšku a transportuje krvou na posilnenie činnosti všetkých orgánov, najmä srdca. Základnými zložkami medu sú totiž glukóza a fruktóza, ktoré sa ako hlavné živiny vstrebávajú priamo do krvi. No a práve med je jednou zo základných surovín nasledujúceho recept. Na moju otázku, čím by sme mohli napr. cez víkend prekvapiť návštevu – odpovedá šéfkuchár z Bratislavy Michal Hečko:
Medové parfait Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.