Posledný z receptov, ktorý aj pre celiatikov pripravujeme bezlepkovo s Alžbetou Švorcovou, má divadelný názov. Hodí sa po dobrom nedeľnom obede, ale zaboduje kedykoľvek. Teší sa naň aj Iveta Pospíšilová.
Harlekýn Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Korpus - suroviny:7 bielkov, 200 gramov kryštálového cukru, 200 gramov nešúpaných mletých mandlí alebo mandľovej múky, 2 lyžice kakaa, 1 balenie kypriaceho prášku.
Parížska šľahačka - suroviny: 500 mililitrov smotany na šľahanie, 200 gramov čokolády na varenie, 1 lyžica kakaa.
Biela šľahačka: 500 mililitrov smotany na šľahanie
Dokončenie: kakao alebo nastrúhaná čokoláda na ozdobenie, mandľové lupienky.
Postup: Bielky s cukrom dobre vyšľaháme ručným šľahačom. Pridáme mleté mandle, kakao, aj kypriaci prášok a dobre premiešame. Cesto vylejeme do vymastenej tortovej formy a pečieme asi 35 minút pri teplote 175 stupňov Celzia. Medzitým pripravíme parížsku šľahačku. Za stáleho miešania necháme zovrieť 500 mililitrov smotany s nalámanou čokoládou a kakaom. Hneď odstavíme, necháme dobre vychladnúť a potom vyšľaháme ručným šľahačom. Korpus najskôr potrieme parížskou šľahačkou a minimálne na hodinu dáme do chladničky. Potom vyšľaháme a natrieme bielu šľahačku, posypeme postrúhanou čokoládou a dáme chladiť. Čím lepšie tortu vychladíme, tým úhľadnejšie porcie nakrájame.