Možno ste si práve priniesli jahody zo samozberu. Čerstvo obraté vlastnými rukami chutia isto lepšie, než z pultu v supermarkete, či za viacnásobnú sumu na trhu. Uvaríte možno lekvár, zavaríte kompót, niečo zamrazíte, podarujete susedom, skonzumujete. Ešte stále ostalo? Čo tak pripraviť si chutný sezónny dezert? Aký? Alžbeta Švorcová z Piešťan prezradila Ivete Pospíšilovej aj jeho bezlepkovú variantu.
Jahodová pena
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Jahodová pena
Suroviny: očistené jahody, 2 lyžice jemného kryštálového cukru, l balenie bezlepkových piškót, 400 mililitrov smotany na šľahanie.
Postup: Niekoľko jahôd si odložíme na ozdobenie. Ostatné jahody zbavené lístkov a stopiek dobre rozmixujeme na jemnú kašu a zmiešame s nalámanými piškótami. Podľa zrelosti jahôd pridáme viac, či menej cukru a premiešame. Smotanu vyšľaháme na šľahačku a jemne premiešame s jahodovou zmesou. Podávame vychladené a ozdobené zvyšnými jahodami.