Už dávno sme nemali guláš, čo poviete? Podľa Jána Krumpa z Púchova je najlepší divinový, ale výber mäsa je samozrejme na vás. S Michalom Hercegom zistíme, že na prvý pohľad ničím zvláštne suroviny môžu predsa len prekvapiť. Čo teda na tento dobrý guláš potrebujeme?
Divinový guláš podľa Jána Krumpa
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na dnešný guláš potrebujeme: masť, cibuľu, mäso z diviny, papriku podľa chuti, paradajkový pretlak, rascu, soľ, korenie, zemiaky, cesnak, majoránku, červené víno. Do rozohriatej masti dáme cibuľu. Posmažíme a po čase podlievame vodou, aby sa predusila. Keď je cibuľa dozlatista, pridáme pretlak. Miešame a následne pridáme mäso, ktoré dusíme čo najdlhšie. Pridávame ingrediencie a až keď mäso pustí dosť šťavy, prilievame vodu alebo vývar. Povaríme, kým mäso nebude mäkkšie. Pridáme zemiaky, popučený cesnak. Zahusťujeme postrúhaným zemiakom. Podľa druhu mäsa obohatíme aj lyžičkou horčice. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme majoránku. Po odstavení dodáme postupne na dochutenie deci až deci a pol červeného vína.