Väčšinou si dávame záväzok variť ľahko, rýchlo, ale pritom chutne. A tak veľmi často siahame po kuracom mäse, z ktorého sa dajú vykúzliť špeciality od výmyslu sveta. Kuracie mäso je obľúbené v takmer každej svetovej kuchyni, ale my sme si svoje slovenské chute nastavili na jedlá, ktoré sú tu už dávno a neprestali nám chutiť dodnes. Do dnešného Kulinária ho Anastázia Hindická z Plavých Vozokán ponúkla Hane Michalčíkovej.
Kurací perkelt s lečom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Ak by ste si radi vyskúšali recept Anastázie Hindickej z Plavých Vozokán na Kurací perkelt s lečom tak budete potrebovať: jedno kura, jedno zavárané lečo s obsahom 250 ml, alebo čerstvé paradajky a papriky z ktorých si lečo pripravíme, jednu väčšiu lyžicu masti, alebo jeden a pol decilitra oleja, dve cibule, jednu malú kávovú lyžičku červenej mletej papriky, soľ, mleté čierne korenie.
Postupujeme tak, že kura si pokrájame na kúsky. Na masti alebo oleji speníme na drobno pokrájanú cibuľu a dusíme, až kým nebude mať priezračnú farbu. Ak máme čerstvé paradajky a papriku tak ich pridáme do cibuľového základu a udusíme, ak dáme lečo ,len ho do základu zamiešame. Potom pridáme kávovú lyžičku mletej červenej papriky a dávame pozor, aby nám nezhnedla. Na tento základ uložíme osolené kúsky kuriatka a dusíme, kým nám nepustí šťavu. Potom podlejeme vodou a udusíme do mäkka. Podávame s haluškami alebo ryžou. Ak sa vám žiada aj niečo sladké, vydržte do nedele rána, keď vám o tri štvrte na sedem ponúkne Anastázia Hindická Hrnčekový koláč s makom.