Fašírky sú ďalšie jedlo, ktoré je v slovenskej kuchyni udomácnené dlho a v rôznych podobách. Pripravujú sa samostatne s rôznymi prílohami, ale chutné sú aj v žemli, ugrilované na hriankach a podľa starej klasiky aj s rôznymi prívarkami. Budú voňať aj v dnešnom recepte , ktorý od Anastázie Hindickej z Plavých Vozokán získala Hana Michalčíková.
Fašírky s tvrdým syrom
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Ak by ste si radi vyskúšali dnešný recept Anastázie Hindickej z Plavých Vozokán na Fašírky s tvrdým syrom ešte raz pripomeniem ingrediencie: 30 dag mletého mäsa/ môže byť bravčové alebo zmes bravčového a hovädzieho/,10 dag tvrdého syra na strúhanie, dve vajcia, soľ, čierne mleté korenie, dva väčšie strúčiky cesnaku a jednu stredne veľkú cibuľu.
Postupujeme tak, že všetko spolu zomelieme v mlynčeku a nakoniec do zmesi pridáme postrúhaný tvrdý syr. Vlhkou rukou vytvoríme malé guľky, ktoré obalíme v strúhanke a vysmážame na oleji alebo masti. Môžeme ich však piecť aj na papieri na pečenie v rozohriatej rúre.