Zemiakové placky s bryndzou

Zemiakové placky s bryndzou

Vari niet slovenskej rodiny, kde by sa nevarili pochúťky z bryndze. V takom čase, aký je teraz, v máji, keď je chuťovo najlepšia, nechýbajú na stole nátierky z bryndze, halušky, slané koláče aj polievky. Ale Slováci sú vynachádzaví a tak bryndzu pridajú aj do jedál, kde by sme to nečakali. Nové skúsenosti získala Hana Michalčíková u Anastácie Hindickej z Plavých Vozokán.

Zemiakové placky s bryndzou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Ak vás zaujal recept Anastázie Hindickej z Plavých Vozokán na Zemiakové placky s bryndzou , budete potrebovať: zemiaky, bryndzu, hladkú múku, vajíčka, cesnak, cibuľu, soľ, olej, majoránku a mleté čierne korenie.

Postup je nasledovný: 4 až 5 väčších zemiakov si nastrúhame na strúhadle s väčšími slzičkami, pripravíme si 125 g bryndzu, dve vajíčka, jednu šálku hladkej múky, prelisovaný cesnak, pokrájanú cibuľu, majorán, mleté čierne korenie a olej. Všetko spolu zmiešame a na panvici potretej olejom vyprážame placky, buď niekoľko menších, alebo jednu veľkú, cez celú panvicu. Môžeme k tomu podávať mrkvový šalát z najemno nastrúhanej mrkvy, soli, cukru a podľa chuti buď citrónovej šťavy alebo octu.

 

Autorka: Hana Michalčíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame