Hovorievalo sa: „Kto má mrcha ženu, netreba mu chrenu." Ale aby sme neboli k tejto tradične, hoci pikantnej zelenine nespravodliví, chren je u nás na Slovensku doma a v dobrých receptoch si ho môžeme dopriať kedykoľvek. Žena tu nehrá žiadnu úlohu. A po dobrom a chutnom recepte sa chren stane celkom iste vaším obľúbencom. Hana Michalčíková o recept požiadala Anastáziu Hindickú z Plavých Vozokán.
Bravčové mäso s chrenom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Ak vás upútal recept Anastázie Hindickej na Bravčové mäso s chrenom, povieme vám ešte raz , čo budete potrebova . Štyri plátky mäsa/môže byť krkovička, pliecko, alebo karé/. Mäso vyklepeme ako na rezne a pripravíme si 4 polievkové lyžice maizeny /škrobu/, jednu polievkovú lyžicu ostrej horčice, dve polievkové lyžice na jemno postrúhaného chrenu, jednu malú čili papričku/ podrvenú/, dva strúčiky cesnaku, dve cibule a soľ.
Postupujeme takto: Zo všetkých ingrediencií vymiesime zmes, ktorou potrieme mäso. Dáme ho do hlbšej misy, prikryjeme navrchu fóliou a necháme v chladničke cez noc marinovať. Na druhý deň mäso preložíme do pekáča, alebo na hlbší plech, navrch ešte natrieme marinádu, ktorá v mise zostala a okolo mäsa naukladáme zemiaky, ktoré sme si očistili a pokrájali na krúžky. Na mäso ešte pokladieme malé paradajky a pokrájanú mrkvu. Celé podlejeme dvoma decilitrami vody, prikryjeme alobalom a dáme do rúry piecť pri 180 stupňoch do mäkka. Keď je mäso mäkké, zvýšime teplotu na 200 a dopečieme do zlatista.