Slaná plnená štrúdľa s dresingom

Slaná plnená štrúdľa s dresingom

Štrúdľa ma svoje stále miesto v slovenskej kuchyni. Pripravovaná so všakovakými sladkými náplňami patrí k obľúbeným múčnikom mladých i starých počas celého roka. Pri štrúdli si však na svoje môžu prísť aj milovníci slaných múčnikov. Na jeden takýto zaujímavý a chutný recept vás v dnešnom Kulináriu chce upozorniť aj Hana Michalčíková, ktorá ho získala od Anastázie Hindickej z Plavých Vozokán.

Slaná plnená štrúdľa s dresingom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Ak vás zaujal recept Anastázie Hindickej na Slanú plnenú štrúdľu s dresingom zopakujem, čo budete potrebovať . Mrazené lístkové cesto, ktoré po rozmrazení vyvaľkáme na obdĺžnik s rozmermi 60x 40 cm. Na plnku budeme potrebovať, 4 vajcia, jednu konzervu hríbikov, alebo 4 čerstvé, ktoré si podusíme, jednu konzervu kukurice, štyri až päť ružičiek brokolice, varenú mrkvu a petržlen, soľ, jednu veľkú cibuľu a jeden a pol decilitra oleja. Postupujeme nasledovne: najskôr si pripravíme zmes na plnenie a necháme ju vychladnúť. Na panvicu dáme olej, cibuľu nadrobno nakrájame a podusíme na oleji. Pridáme hríby, kukuricu, brokolicu, mrkvu a petržlen a všetko spolu trochu podusíme. Vajíčka rozmiešame a vylejeme na zeleninu, opäť trochu podusíme a necháme zmes vychladnúť. Rozotrieme ju na rozvaľkané štrúdľové cesto , zvinieme ako závin a dáme piecť do rúry na 180 stupňov, dopečieme pri 200 stupňoch do ružova. Pripravíme si dresing: jednu kyslú smotanu zmiešame so štyrmi pretlačenými strúčikmi cesnaku. Upečenú štrúdľu pokrájame na kúsky a polejeme dresingom.

 

Autorka: Hana Michalčíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame