Jahňacie korunky

Jahňacie korunky

Jahňacie korunky so zeleninou a grilovanou polentou pripravujeme dnes s Danielom Zigmondom a Beátou Repíkovou. Začíname s prípravou jahňacieho mäsa. 

Jahňacie korunky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ako pripravíme Jahňacie korunky so zeleninou a grilovanou polentou.

Jahňacie mäso odblaníme, osolíme, okoreníme, na plátky alebo na kocky nakrájame, prudko osmažíme, ale ešte predtým potrieme cesnakom a čerstvými bylinkami podľa chuti. Pečieme približne 30 minút na teplote 120 stupňov.

zeleninu pripravíme tak, že nakrájame červenú cibuľu, na kocky nakrájame cuketu, baklažán, papriku, ogrilujeme všetko zvlášť a potom pridáme do zeleniny paradajky vo vlastnej šťave a redukujeme. Potom rozmixujeme a dochutíme zasa podľa potreby soľ korenie, plus olivy.

Príprava polenty : kukuričnú múku uvaríme v mlieku dochutíme soľou, muškátovým orieškom, bielym korením a môžeme pridať špenát a cesnak. Pripravíme si palaciny podľa tradičnej receptúry, natrieme ich polentou, zrolujme, nakrájame na kolieska a grilujeme.

Autorka: Beáta Repíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame