Dnes si pripravíme bravčovú panenku na zelenom koreni v omáčke s fazuľovými strukmi v slaninke. Francúzska kuchyňa sa bez tejto špeciality nezaobíde a nám spestrí jedálny lístok. Ako na to ? Povieme si s Danielom Zigmondom a Beátou Repíkovou.
Struky v opasku Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Ako pripravíme bravčovú panenku na zelenom koreni v omáčke s fazuľovými strukmi v slaninke a zemiakový gratin?
Tu je postup.
Bravčový filet si pripravíme z bravčovej panenky, očistíme nasolíme, okoreníme a v celku do ružova pečieme. Mäso po upečení nakrájame. Omáčku na zelenom korení k mäsu pripravíme tak že si dáme orestovať slaninku a cibuľu , zalejeme koňakom necháme redukovať. Potom pridáme trochu korenia a zalievame demiklasom, ktorý si predtým pripravíme.
Demiklas - to je vlastne šťava z hovädzích alebo bravčových kostí. Orestované kosti vložíme do pretlaku a potom to zalejeme červeným vínom a podlejeme vodou a necháme variť. Nezabudneme že pridávame koreňovú zelenin. Demiklas potom pridáme už do hotovej omáčky, mixujeme pridáme šľahačku 30 percentnú a maslo a omáčka je hotová.
Napokon si pripravíme fazuľové struky. Kúpime fazuľové struky, najlepšie už predvarené, pridáme soľ, cesnak, biele korenie a takto pripravené struky zabalíme do plátkovej slaninky a prudko osmažíme.
A ešte si pripravíme zemiakový gratin
Zemiakový gratin uvaríme tak, že zemiaky varíme nakrájané na plátky v šľahačke s mliekom, po uvarení ich dáme do misy, posypeme parmezánom a pečieme. Zemiakový gratin je hotový, keď je zapečený do zlatista.
Všetko spolu podávame a prípadne ešte dochutíme.