Tento týždeň varíme s kuchármi, ktorí už vo svojej praxi úročia to, čo sa naučili počas štúdia aj v rámci prípravy na rôzne gastronomické súťaže. Dnes s Beátou Repíkovou a Jurajom Mihokom pripravíme kórejské jedlo „tokalby" s makovou a šafranovou ryžou so sójovo sezamovou omáčkou tak, ako by sme boli opäť na jednej zo súťaži.
Kórejské tokalby
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Rebierko osmažíme na oleji, mäso z neho nakrájame a marinujeme, potom spojíme namarinované mäso s kosťou a dáme piecť.
Marinádu urobíme tak, že zmiešame trochu zázvoru, soli, čierneho celého korenia, cesnaku a sezamu, a pridáme do sezamového oleja. Mäso v tejto zmesi necháme marinovať a opäť tak dlho ako sa sami rozhodneme, ak chceme výraznú chuť marinujeme dlhšie.
Omáčku si vyrobíme zmiešaním, sójových bobov, sezamového oleja, sójovej omáčky, čili pasty, medu, zázvoru a ryžového sirupu.. opäť množstvo volíme podľa vlastnej potreby , zmiešame a povaríme.
Ryžu pripravíme ako tradične, siahneme však po jazmínovej ryže a pred dokončením dovarením do nej primiešame mletý mak. Zdobíme šafranom. A ako prílohu použijeme ľubovoľný zeleninový šalát a cuketu ktorú nakrájame a v tempure obalíme.