Malinové tiramisu

Malinové tiramisu

Čo dobré pripravujete na nedeľný obed? Možno slepačiu polievku, plnené kuriatko, alebo niečo zeleninové? Nech je to už tak, či onak, čerešničkou na torte by mala byť sladká bodka v podobe dezertu. Viera Horáková ochutnala malinové tiramisu, ktoré ponúka cukrárka Romana Kristeková z petržalskej cukrárne.

Malinové tiramisu Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Potrebujeme:

4 polievkové lyžice rumu

300g malín

1 vanilkový cukor

Dlhé piškóty

400 g mascarpone

pol citróna

400 g šľahačky

100g práškového cukru

Čiernu kávu

Postup:

150 g malín rozmixujeme, šľahačku vyšľaháme, pridáme vanilkový aj práškový cukor, malinové pyré a citrónovú šťavu. Premiešame a po lyžičkách pridávame mascarpone a celé maliny.

Rum zmiešame s kávou a namáčame do toho piškóty, ktoré ukladáme na misu, potierame krémom a vrstvíme

 

Autorka: Viera Horáková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame