Čo dobré pripravujete na nedeľný obed? Možno slepačiu polievku, plnené kuriatko, alebo niečo zeleninové? Nech je to už tak, či onak, čerešničkou na torte by mala byť sladká bodka v podobe dezertu. Viera Horáková ochutnala malinové tiramisu, ktoré ponúka cukrárka Romana Kristeková z petržalskej cukrárne.
Malinové tiramisu
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
4 polievkové lyžice rumu
300g malín
1 vanilkový cukor
Dlhé piškóty
400 g mascarpone
pol citróna
400 g šľahačky
100g práškového cukru
Čiernu kávu
Postup:
150 g malín rozmixujeme, šľahačku vyšľaháme, pridáme vanilkový aj práškový cukor, malinové pyré a citrónovú šťavu. Premiešame a po lyžičkách pridávame mascarpone a celé maliny.
Rum zmiešame s kávou a namáčame do toho piškóty, ktoré ukladáme na misu, potierame krémom a vrstvíme