Kulajda

Kulajda

Po celý tento týždeň pripravujeme netradičné polievky. Ochutnali sme jednu s mletým mäsom aj hrachovú s údeným tofu. Dnes nám Viera Horáková a Marta Pilipová uvaria kulajdu. Najprv však výpočet ingrediencií.

Kulajda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na prípravu kulajdy potrebujeme 400 gramov zemiakov, liter vody, soľ, rasca, hrsť sušených húb, kyslú smotanu, hladkú múku, 4 vajcia, ocot a kôpor.

Zemiaky rozrežeme na kocky, dáme ich variť, pridáme rascu soľ, hríby a varíme do mäkka.

Polievku zahustíme so smotanou, ktorú sme rozšľahali s múkou a dobre povaríme.

Nakoniec pridáme vajíčka, osolíme, okyslíme a povaríme. Ochutíme posekaným kôprom.

 

Autorka: Viera Horáková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame