Aj vy ste sa už ocitli v situácii, keď nemáte čas na prípravu komplikovaného jedla, ale rodina vám jasne dáva najavo, že na jej žalúdky „útočí" hlad? Miroslav Lenko má recept aj na takéto škvŕkajúce žalúdky. Vyzvedala sa Janka Bleyová.
Mrkvovo-vajíčková nátierka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Recept na prípravu najľahšej večere je taký jednoduchý, že ho hádam ani netreba zopakovať. Ale hovorí sa opakovanie matka múdrosti, tak tu je malá rekapitulácia ako pripraviť Mrkvovo-vajíčkovú nátierku...
Na štyri porcie potrebujete: 1 mrkvu, 3 vajíčka, 150 gramov smotanového syra, soľ a čierne korenie
Postup: Do hrnca nalejeme studenú vodu a vložíme vajíčka. Po zovretí varíme asi 10 minút. Medzitým očistenú mrkvu nastrúhame na tenkom strúhadle, pridáme smotanový syr. Ochladené vajíčka ošúpeme a takisto ako mrkvu, nastrúhame, pridáme soľ a čerstvo namleté korenie. Nátierku poriadne premiešame, aby sa všetky suroviny dôkladne spojili. Podávame s čerstvým pečivom a môžeme posypať nasekanou pažítkou. Ako tvrdí Miroslav Lenko - priam neskutočná kombinácia na ľahkú večeru, vhodná aj pre malé deti, ktoré ju majú veľmi radi.