Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

Doteraz sme s Miroslavom Lenkom, zanieteným kuchárom a „vymýšľačom" rôznych kulinárskych kombinácií, pripravovali výlučne zdravé jedlá. Dnes členovia jeho rodiny vraj už od rána žiadali niečo sladké. A keďže sa aj v piatok držíme receptov s prívlastkom naj - bude to najjednoduchšie pripravená sladká dobrota. Janka Bleyová sa Miroslava Lenka pýtala, na čom si dnes pochutí.

Jahodová bublanina Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tak, ste počuli - ak aj vaši doma majú práve chuť na sladký dezert - ponúknite im napríklad jahodovú bublaninu. Jej príprava patrí k tým najjednoduchším a ešte zopakujem, aké suroviny budete potrebovať:

200 gramov zmäknutého masla, 200 gramov krupicového cukru, 4 vajíčka - nezabudnite oddeliť bielka od žĺtok, potrebujete aj nastrúhanú kôru z citróna, jedno vrecúško vanilkového cukru, 120 gramov polohrubej múky, 80 gramov hladkej múky, štipku soli, lyžičku prášku do pečiva, 400 gramov jahôd, zo dve hrste mandľových lupienkov a práškový cukor na posypanie...

Postup: Predhrejte teplovzdušnú rúru na 160 ° C. Pekáč vymažte maslom a vysypte hrubou múkou. Oddeľte bielky od žĺtkov, žĺtky do misky a bielky do väčšej misy, v ktorej ich budete neskôr šľahať. Vyšľahajte maslo s krupicovým a vanilkovým cukrom. Postupne zašľaháme žĺtky a citrónovú kôru. Do zmesi potom cez sito pridajte múku s práškom do pečiva a zamiešajte. Z bielkov so štipkou soli ušľahajte tuhý sneh a na dvakrát ho opatrne primiešajte do cesta. Cesto nalejte do pekáča, posypte nakrájanými jahodami a plátkami mandlí. Pečte približne 30 minút do svetlo zlatej farby. Po upečení nechajte bublaninu vychladnúť, potom ju nakrájajte a posypte práškovým cukrom.

 

Autorka: Janka Bleyová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame