Aj dnes v kuchyni Miroslava Lenka, znalca zdravých a bylinkami rozvoniavajúcich gastronomických špecialít asistuje Janka Bleyová.
Zelená polievka so syrom Halloumi Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Veríme, že takáto zdraviu prospešná zelená polievka so syrom Halloumi, zožne úspech aj vo vašej kuchyni. A čo budete potrebovať na prípravu štyroch porcií?
olivový olej
lyžicu masla
3 kusy menšej cukety
2 póry
medvedí cesnak
1 naberačku kuracieho vývaru
2 kusy jarnej cibuľky
petržlenovú vňať, tymián, soľ a korenie
200 g halloumi
chlieb na podávanie
Postup:
Nakrájajte dve cukety a pór na kolieska, medvedí cesnak na menšie kúsky.
V hrnci rozohrejte olivový olej s maslom. Orestujte na ňom nakrájanú zeleninu domäkka asi 10 minút. Podľa potreby podlejte troškou vývaru. Do hrnca prilejte vývar a varte ďalších 10 minút. Potom rozmixujte na krém, dochuťte soľou a korením. Na grilovacej panvici na troške olivového oleja ogrilujte plátky cukety a halloumi. Polievku rozdeľte do tanierov, navrch dajte ogrilovanú cuketu a halloumi, pridajte nasekanú jarnú cibuľku, čerstvý tymian a petržlen a môžete ešte pokvapkať olivovým olejom. Podávajte s domácim kváskovým chlebom.