Miroslav Lenko síce nie je vyučeným kuchárom, pracuje totiž v cestovnom ruchu, ale gastronómii sa venuje už od svojich tínedžerských rokov. Istý čas však pôsobil v reštauračných zariadeniach v Taliansku a vo Veľkej Británii, no a tam získaval kuchárske zručnosti, ktoré dokorenil svojou fantáziou. Janka Bleyová bude s ním počas celého týždňa pripravovať jedlá s prívlastkom naj...
Cestoviny s paradajkovou omáčkou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
2 konzervy paradajok alebo 4 čerstvé paradajky, 3 strúčiky cesnaku, olivový olej, soľ, korenie, cukor, bazalku, cestoviny a parmezán
Postup:
Do stredne veľkého hrnca si dáme variť vodu, osolíme a keď začne vrieť, pridáme cestoviny a varíme podľa návodu na obale. Na panvici zohrejeme olivový olej a krátko orestujeme cesnak nakrájaný na plátky. Pri cesnaku musíme byť opatrný aby nezhnedol a nezhorkol. Ak používame čerstvé paradajky, tie je potrebné oblanšírovať a ošúpať. Nakrájané paradajky pridáme ku cesnaku, zamiešame, osolíme, okoreníme a varíme na miernom ohni, až kým sa omáčka nezredukuje cca 20-30 minút. Na záver pridáme natrhané lístky bazalky a trošku cukru, ak máme čerstvé paradajky, ktoré sú dostatočne sladké, cukor nepridávame. Do pripravenej omáčky pridáme uvarené cestoviny, poriadne zamiešame aby všetky cestoviny boli obalené omáčkou a servírujeme. Na záver pridáme nastrúhaný parmezán.