Dnes si pripravíme šťavnatú a sviežu mrkvovú tortu. S Danielou Dubovskou pečie Michal Herceg.
Šťavnatá mrkvová torta Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na sviežu a šťavnatú mrkvovú tortu budeme potrebovať 8 žĺtkov, 24 deka práškového cukru, 24 deka mletých orechov, rovnaké množstvo teda 24 deka vytlačenej strúhanej mrkvy a 3 lyžice strúhanky. K cestu ešte patrí sneh z ôsmich bielkov. Na plnku nám treba 2 dcl mlieka, 2 lyžice polohrubej múky, 2 lyžice kakaa, jednu heru, 20 deka práškového cukru, jeden vanilkový cukor, opäť 3-4 lyžice kakaa a jednu lyžicu rumu. A teraz postup. Žĺtky zmiešame s práškovým cukrom. Pridáme mleté orechy, vytlačenú strúhanú mrkvu, aby v nej nebolo veľa šťavy a 3 lyžice strúhanky. Toto všetko zmiešame a pridáme do toho vyšľahaný sneh. Cesto pečieme vo vymmastenej forme. Pripravíme si plnku. 2 dcl mlieka zmiešame s dvomi lyžicami polohrubej múky. Pridáme 2 lyžice kakaa a všetko varíme až do kašovitej hmoty. Necháme vychladnúť. A vyrábame druhú plnku. Na ňu použijeme jednu heru, 20 deka práškového cukru, jeden vanilkový cukor a 3-4 lyžice kakaa s jednou lyžicou rumu. Toto rozmiešame a necháme trošku postáť. Tortu rozkrojíme tak, aby sme ju plnili v dvoch vrstvách. V prvej vrstve bude plnka, ktorú sme varili a v druhej vrstve bude plnka s rumom. Tortu naplníme a nakoniec jej vrch natenko potrieme malinovým alebo ríbezľovým džemom. Uvaríme čokoládovú polevu a tortu polejeme. Necháme stuhnúť a zdobíme.