Ovsená orechovo- jablková štrúdľa s hrozienkami. Takáto dobrota na nás čaká dnes. Štrúdľu si pripravíme a upečieme presne podľa receptúry profesorky Kataríny Horákovej, ktorá je autorkou zdravých receptov a niekoľkých kuchárskych kníh. Beáte Repíkovej povedala, čo všetko musíme na štrúdľu kúpiť.
Ovsená orechovo- jablková štrúdľa s hrozienkami Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujme : 1 lístkové cesto, 1 kg jablk, citrónová šťava, hrozienka 10 dg, jemné ovsené vločky, sušené pšeničné klíčky, mleté orechy,
Postup:
Lístkové cesto necháme postáť v teple a rozvaľkáme.
Medzi tým zmiešame. 1 kg nastrúhaných jabĺk, s trochou citrónovej šťavy , s hrozienkami , s jemnými ovsenými vločkami, so sušenými pšeničnými klíčkami a s mletými orechmi .
Do vyvaľkaného lístkového cesta naukladáme plnku a cesto obtočíme okolo nej, Dáme na plech, navrchu štrúdľu potrieme vodou , posypeme škoricovým cukrom a pečieme.