Hovädzie medailóniky

Hovädzie medailóniky

23.4.2013

Suroviny: 4 ks hovädzích plátkov zo sviečkovice, 1 pór, 4 plátky prerastenej oravskej slaniny, 2 PL masla, olej, olivový olej, franc.horčica, 10 ks kokteilových paradajok, 1 mrkva, 8 šalotiek, 2 menšie cukety
OMÁČKA: 150 ml vývaru, 100 ml suchého bieleho vína, 1 balenie lúpaných paradajok, 1 lyžička kukuričného škrobu, 1 PL sójovej omáčky, mleté korenie štyroch farieb, soľ
 
Postup: Mäso umyjeme a osušíme. Každý plátok mäsa potrieme olivovým olejom, horčicou osolíme, okoreníme a navrch položíme kúsok umytého póru. Mäso zabalíme do rolky, obalíme slaninou a do špirály zviažeme niťou. Opekáme z každej strany na oleji asi 5 minút. Medzitým v panvici rozpustíme maslo a opečieme šalotky, pokrájanú cuketu, polovice paradajok a na plátky mrkvu. Okoreníme čerstvým korením a opekáme asi 10 minút. Zeleninu vyberieme a necháme odkvapkať. Do výpeku z mäsa vlejeme vývar, sójovú omáčku, lúpané paradajky a kúsok masla. Šťavu prípadne zahustíme škrobom rozmiešaným s vodou. Pred koncom varenia pridáme víno a dobre premiešame. Podávame so zemiakmi, šťavou a opečenou zeleninou.

Regina Bratislava

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame