Anna Krumpelová z Bratislavy síce nemá až taký „mlsný“ jazýček a po sladkostiach tak veľmi netúži, no rada varí, ale aj pečie koláče pre svojich najbližších.
Dnes sa s nami podelí o svoj rokmi overený recept na kakaové rezy. Šikovnú kuchárku oslovila Mária Babinská.
Kakaové rezy Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Dnes sme vám ponúkli recept na kakaové rezy od pani Anny Krumpelovej z Bratislavy. Samozrejme, ešte raz ho zopakujeme:
Najskôr si povieme suroviny na cesto: 9 vajec, 25 dekagramov cukru, 4 a pol deka kakaa, 15 dekagramov polohrubej múky, jedna lyžica hladkej múky, prášok do pečiva, jedna lyžica pomletej zrnkovej kávy a lyžica vody.
Z čoho pozostáva plnka?
25 dekagramov masla, 25 dekagramov cukru, 15 dekagramov pomletých orechov, jeden balíček vanilkového cukru a rum podľa chuti...
Najprv si ušľaháme sneh z bielkov, žĺtka s cukrom sa miešajú zvlášť... Potom do žĺtkov pridáme múku, prášok do pečiva, pomletú zrnkovú kávu a lyžicu vody. Až nakoniec sa pridá sneh a vypracuje sa cesto, ktoré dáme na plech a pečieme asi 25 až 30 minút v rúre vyhriatej na 180 stupňov. Upečené cesto rozkrojíme na 4 časti a jednotlivé diely polejeme kávou. Ďalšiu vrstvu tvorí ríbezľový džem a naň sa dá plnka. Keď je všetko hotové, tak koláč zaťažíme a dáme do chladničky schladiť.