Slivkové crumble

Slivkové crumble

Blogerka Jana Malaga, ktorá radí mamičkám ako neobísť ani sladké chute detí, nenazýva zákuskami-zákuskami, ale hovorí im dobroty na „sladko" . Majú vyvážené chute, obsahujú minimum cukru a kvôli chuti budú lákavé aj pre dospelých. Na dne pre vás vybrala dfobrotu , ktoré je vo svete veľmi obľúbená a ak ju vyskúšate bude sa tešiť aj vašej pozornosti. Hana Michalčíková sa Jany Malaga opýtala, ktorá dobrota na „sladko" dostane dnes prednosť.

Slivkové crumble Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ak si budete chcieť pripraviť sladkú a zdravú špecialitu podľa receptu blogerky Jany Malaga. Slivkové crumble/ Slivkové krambl/ budete potrebovať: 800 g zrelých sliviek, jednu čajovú lyžičku mletého badiánu, jednu čajovú lyžičku mletej škorice, na špic noža mletého sladkého drievka, jednu čajovú lyžičku mletých klinčekov, 60 g trstinového alebo kryštálového cukru, 1,5 dcl červeného alebo ríbezľového vína, pre deti vody, topinamburový sirup.

Na mrveničku: 100 g živočíšneho masla, 80 g gaštanovej múky, 75 g ovsených vločiek, 80 g mandľovej múky, 40g trstinového cukru, 90 g vlašských orechov nasekaných nahrubo.

Postup: Slivky umyjeme, vykôstkujeme, rozkrojíme na polovice, poukladáme na dno keramickej alebo kameninovej formy na pečenie. Zasypeme cukrom, prelejeme vínom, ktoré prudko povaríme na panvici s koreninami. Mrveničku vypracujeme prstami v miske a nanesieme na ovocie. Pečieme v teplovzdušnej rúre 30 minút na 170 stupňov. Crumle obsahuje málo pridaného cukru a tak porciu môžeme pred podávaním poliať topinamburovým sirupom.

 

Autorka: Hana Michalčíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame