Hovädzie dusené s tekvicou, cícerom a polentou

Hovädzie dusené s tekvicou, cícerom a polentou

Po celý tento týždeň sa v Kulináriu venujeme receptom pre deti v predškolskom veku. Mnohé z nich si na mäso ešte len zvykajú, ale ako upozorňujú aj odborníci , kvôli jeho výživovej hodnote je dôležité, aby bolo súčasťou ich jedálnička. Samozrejme , treba zvoliť jeho úpravu tak, aby bolo mäso ľahko stráviteľné, chutné a jednoduché. V rozhovore s blogerkou Janou Malaga pokračuje Hana Michalčíková. 

Hovädzie dusené s tekvicou, cícerom a polentou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na prípravu Hovädzieho duseného s tekvicou, cícerom a polentou budeme potrebovať: 1kg hovädzieho pliecka, asi 2 litre vody, pol stonkového zeleru, tri mrkvy, dve väčšie červené cibule, 50 ml olivového oleja, štyri veľké paradajky, 1 kg tekvice Hokaido, 150g cíceru/namočeného vopred na 12 hodín/, 4 vetvičky tymiánu, alebo malú lyžičku sušeného, rímska rasca-drvená, pol čajovej lyžičky mletej kurkumy, vetvička saturejky , čerstvej alebo sušenej. Postup pri príprave je nasledovný: Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie plátky. Mrkvu a zeler nakrájame na plátky, tekvicu na menšie kocky a cibuľku na drobno. Na olivovom oleji opečieme zeler, mrkvu a cibuľu, pridáme rascu, papriku, kurkumu, paradajky, mäso, bylinky a všetko premiešame. Podlejeme vodou, prikryjeme pokrievkou a dusíme na najslabšom ohni dve hodiny. Po dvoch hodinách, keď je mäso mäkké pridáme uvarený cícer /varíme ho samostatne v hrnci a vodu zlejeme/, tiež polentu, zelerovú vňať a povaríme pol hodinu na slabom plameni. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením.

 

Autorka: Hana Michalčíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame