Sójové fašírky

Sójové fašírky

Dnes si pripravíme vegetariánske jedlo, budú to sójové fašírky. Recept nám povedala pani Mária Jančeková z Bratislavy. 

Potrebujeme: sójové zrná – 20 až 25 dekagramov, pečivo (rožky alebo žemle) 3 až 4 kusy, 3 vajíčka, tvrdý syr na strúhanie – 25 až 30 dekagramov, mlieko podľa potreby a potom koreniny na dochutenie: soľ, majoránka, mleté čierne korenie, strúhanka, tiež podľa potreby, jedna stredne veľká cibuľa, 3 strúčiky cesnaku a masť na vyprážanie...

Ako vyzerá samotný postup? Sójové zrná si namočíme do vody, na druhý deň ich opláchneme a dáme variť... Varíme ich asi hodinu a pol, po uvarení ich scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme vychladnúť. Po vychladnutí ich zomelieme spolu s cibuľou, cesnakom a syrom na mäsovom mlynčeku. Do tejto zmesi pridáme rožky namočené v mlieku a potom ďalšie prísady, vajcia, soľ a koreniny. Ak sa nám zdá hmota redšie, tak tam pridáme strúhanku. Potom už formujeme malé fašírky, ktoré obaľujeme v strúhanke a pečieme na masti.

Sójové fašírky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Mária Babinská

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame