Hruškový koláč

Hruškový koláč

S kuchárom - nadšencom Ľudovítom Kossárom, ktorého priatelia volajú jednoducho „Lujdži“, bude aj dnes „kuchtiť“ Janka Bleyová.

Hruškový koláč Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Suroviny na cesto:
190 g hl múka, 100 g maslo, 1 vajce, 50 g parmezán, 2 pl studenej vody, štipka soli
Do plnky:
250 g mascarpone, alebo krémový syrový tvaroh, 50 g strúhaný parmezán na posypanie, 125 g gorgonzola alebo Niva, 40 g vlašských orechov, 2-3 hrušky, sol, čierne korenie
Postup:
Zo surovín vytvoríme krehké cesto, ktoré necháme odležať v chladničke aspoň 30 minút. Potom cesto vyvaľkáme do pizzovej formy  tak, aby cesto bolo aj na okrajoch formy, potom cesto prepichujeme s vidličkou a predpečieme v rúre asi 10 minút. Náplň: mascarpone vymiešame so soľou, s čiernym korením a gorgonzolou na krém a natrieme na predpečené cesto. Hrušky umyjeme, zbavíme jadierok,  rozkrojíme na osminky, poukladáme na krém a posypeme nahrubo nasekanými orechmi. Nakoniec posypeme s parmezánom. V rúre pečieme na 180 st. cca. 15-20 minút. Tento koláč môžeme podávať za tepla i za studena.


Autorka: Janka Bleyová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame