Nestačilo mu štúdium histórie a tak sa vyučil aj za kuchára. Poznatky z histórie však dokáže pretaviť aj do svojich kulinárskych špecialít. Kuchárovi – nadšencovi, Ľudovítovi Kossárovi, bude v kuchyni asistovať Janka Bleyová.
Cestoviny s pestom z medvedieho cesnaku Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu domáceho pesta potrebujete:
100 g medvedieho cesnaku (umytý, osušený)
70 - 100 g orechov (vlašské orechy alebo píniové, kešu, slnečnicové jadierka)
soľ podľa chuti
100 - 150 ml olivového oleja
2 strúčiky cesnaku
50 g strúhaný parmezán
Cestoviny podľa chuti, z tvrdej pšenice, bezlepkové kukuričné alebo celozrnné, rôznych tvarov: špagety, mašličky, mušličky, ploské rezance, tenké špirálky atď.
Postup:
Listy medvedieho cesnaku poriadne prepláchneme a usušíme v utierke. Do mixéra nalejeme olivový olej, pridáme medvedí cesnak, orechy a soľ a rozmixujeme do hladkej konzistencie. Parmezán nastrúhame na jemno a strúčiky cesnaku pretlačíme cez lis. Do krémového pesta zamiešame tieto ingrediencie a podľa potreby, aby sme získali jemnejšiu a hladkú textúru - doplníme olejom . Takéto čerstvé pesto zamiešame na ešte horúce cestoviny, ktoré sme uvarili na skus, teda (al dente) - nie rozvariť...