Tradičné pirohy

Tradičné pirohy

Pirohy, ktoré vám dnes pripraví majster kuchár Vladimír Morochovič spolu s Vierou Horákovou boli kedysi tradičným jedlom dedinčanov a pastierov. Pochutnávali si na nich  pri kosení, hrabaní, či práci  na poli. Dnes ich varia na kolibách i v reštauráciách. Prísady už vyratúva Vladimír Morochovič.  

Tradičné pirohy Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na cesto na pirohy potrebujeme:
Polohrubú múku, hladkú múku, vlažnú vodu, soľ, olej
Cesto vymiesime, vyvaľkáme na hrúbku 4 milimetre a nožom vykrojíme štvorčeky, ktoré naplníme a následne zložíme do trojuholníka. Varíme, pokiaľ nevyplávajú na povrch.
Ak máte chuť, môžete ich naplniť aj tvarohom, bryndzou, či kapustou.

Autorka: Viera Horáková; Ilustr. foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame